Alle barn er like...

IMG_2081.JPG

Jeg får klump i halsen når jeg opplever all givergleden blant folk. Vi vil virkelig hjelpe barn og voksne som rømmer fra krig, bomber og sult. Som med stor risiko tar seg over Middelhavet til de greske øyene i livsfarlige gummibåter, og havner i forferdelige flyktningeleire blant  annet på Chios.

Om morgenen mandag 16. april er Åsa Rejkestam og jeg på plass igjen hos Chios Eastern Shore Response Team for å gjøre en liten innsats for båtflyktningene fra Syria, Irak og Afghanistan. Sammen med oss har vi denne gangen Ellen Munthe-Kaas fra Molde.

Og takket være folks godhet så  kommer vi ikke tomhendte.  Allerede før jeg personlig har gått ut  offentlig og bedt om bidrag nok en gang, så strømmer gavene inn.

I stua mi står flere poser med hjemmestrikka ullsokker fra to flittige Kongsvinger-damer  klar, en pappeske er full med gaver fra en barnehage og  små og store  summer har altså kommet inn på konto. Mer om dette kommer i bloggen seinere. 

Hvordan gavene har kommet inn? Etter å ha tittet på en liten fotoseanse, kan du lese om gavemilde barn nedenfor:

I skolestartergruppa Meisene i Vinger barnehage i Kongsvinger var det før jul innsamling av leker og klær til barna på Chios.  De hadde fått høre om opplevelsene til båtflyktningebarna  gjennom fortellinger og bilder jeg hadde gitt til barnehagen.

-De  fikk jo ikke med seg så mange leker i gummibåten, skjønner du. Det var jo så trangt der, sier de to gutta. Barna var nok redde når de satt i båten. De ble våte. De kunne jo drukne.

Selv kunne Arian og Gregor egentlig godt tenkt seg noen av lekene selv. Spesielt  et par av bilene! Men blide og stolte var gutta da de på vegne av hele barnehageavdelingen kunne overlate gavene til meg for transport med fly til Chios. 

Og jeg vet hvilke lys som tennes i øynene til barna som bor i leiren på Chios når de kan få sin helt egen leke med inn i familiens telt.  

Tusen takk til skolestarterne på avdeling Meisene i Vinger barnehage for gavene fra barn til barn! 

Og har du lyst til å gi et bidrag til båtflyktningene på Chios, så finner du nødvendig info under fanen BIDRA øverst på siden

 

chios rescue båt.jpg