Vera Wold Media

View Original

Stor interesse for bok og foredrag

Rundt 100 personer fra fjern og nær ønsket å høre foredraget om boka på biblioteket. (Foto; Lisa Wold Eriksen)

Så gøy at det er så stor interesse for den nye boka! Rundt 100 møtte i Kongsvinger bibliotek torsdag 27.10.22 for å høre foredraget mitt. Kongsvinger og Vinger Historielaget sto som vertskap.

Spesielt gledelig var det at flere av tidsvitnene kom: Per-Øivind Skarphol, Arnfinn Gulli Hanssen og Gerd Ruud. Også slektningene til andre som er med i boka kom, noen langveis fra. For meg var det ekstra gledelig og litt rørende…Også flere av bidragsyterne var med. Inger-Elsa Kjustad, datter av politimannen Arild Skyrudhaugen, fortalte om en kritisk episode faren hennes opplevde under krigen. Skyrudhaugen spilte en risikabel dobbeltrolle under krigen. Han lagde falske papirer, hjalp flyktninger og varslet hendelser. En av mange helter som er med i historiene.

Marit Flikka, et av tidsvitnene, skulle vært til stede. Hun gikk ut av tida noen dager før. Ekstra viktig å ha fått med hennes fortelling. Det satte barna hennes, som var til stede, stor pris på. Tenk om vi alle kunne være flinkere til å ta vare på de historiene som nå blir borte med de siste tidsvitnene.

Foredraget var i regi av Kongsvinger og Vinger historielag, med Arve Urlin i spissen. Historielaget har også gitt et romslig bidrag til trykking av boka. Når man gir ut bok på eget forlag er slike bidrag enormt viktige. Boka er også sponset av Kongsvinger kommune og Kongsvinger Lions.

Fra venstre Øivind Roos, Alf M. Lilleengen fra kommunen, en rosa forfatter og Lars Ovlien. (Foto: Øyvind Engh)

Stappa fullt Kulturstreif - og boka var med.

Morgenen etter lanseringa bar det rett i studio til Mitt Kongsvinger og Kulturstreif med Øivind Roos og Lars Ovlien. Der var også Alf Mathias Lilleengen fra Kongsvinger kommune med. Blir veldig imponert over Øivind og Lars, som bokstavelig talt renner over med sine kunnskaper. Her er det lite pinlig stillhet! Selv med min bakgrunn fra NRK føler jeg meg som en treiging i sammenligning med disse gutta.

Samme morgen sendte Radio Kongsvinger et intervju med meg, som ble gjort kvelden før. Det ble sendt tre ganger.

Morsomt var det også at Hilde Røe fra Norli på Kongssenteret ringte samme morgen og ba meg komme med bøker dit. Hun hadde allerede folk som ventet på den. I første omgang leverte jeg 60-70 bøker dit. Bokhandelen Ark er litt mer beskjeden, og vil vel se an interessen. De ønsket fem eksemplarer.

Mange har også fått boka i postkassene sine. Jeg tar imot bestillinger, signerer om ønskelig og leverer direkte i postkassa. Bra service, eller?