Vera Wold Media

View Original

Overveldende interesse

Torsdag 6. oktober holdt jeg foredrag om den nye boka for første gang. Kongsvinger Rotary hadde invitert meg, og oppslutningen var veldig god. 30-40 medlemmer møtte opp og jeg fikk mange forhåndsbestillinger, selv om ingen av dem har sett annet enn lysbilder og hørt meg fortelle. Jeg fikk mange spørsmål fra salen og flere kom bort til meg etter foredraget og fortalte at de hadde materiale fra krigen liggende. Her ligger det utrolig mange ukjente historier. Jeg oppfordret tilhørerne til å skrive dem ned og ta vare på bildene. Da kan kanskje ettertida få høre mer om denne spesielle tida. Det er mange helter.

Håper ikke jeg selger skinnet før “bjørnen” er skutt. Trykkeriet har lovet levering rundt 25. oktober, og da farter jeg rundt i Kongsvinger og leverer boka direkte i postkassene. Selve lanseringa foregår jo på Kongsvinger bibliotek torsdag 27.10. og da bør boka være på plass.

Takk til Kongsvinger Rotary med president Uno Arnesen (på bildet) for invitasjonen! Jeg kommer gjerne til andre foreninger og lag og forteller. (Foto: Eva, Rotary)

Greit med powerpoint med bilder fra krigen. Det er oftest veldig interessant, og tar fokus bort fra en noe nervøs foredragsholder, som heldigvis også har manus å holde seg til. :) Men etterhvert glemmer man nervøsiteten og synes at tida blir alt for kort. Det er er så mye mer jeg ville ha fortalt.

18 år gamle Aslaug Sønsterud fra Kongsvinger ble fengslet og torturert på Møllergata 19. Hun var en tøff, rappkjefta og modig kvinne som tidlig ble med i motstandsarbeidet. I fengselsavdelingen på Ullevål sykehus traff hun kjærligheten; Den jevnaldrende Kåre Iversen Hafstad, som ble skutt noen måneder etter. Per Vollestad har satt tone til brevet Kåre skrev til sin mor noen timer før henrettelsen ble fullbyrdet. Den gjengis her med sangerens tilltatelse:

https://www.facebook.com/100000309918290/videos/751632775967619/