Vera Wold Media

View Original

Hyggelig bokbad

En artig opplevelse å bli bokbadet for første gang. Lars Ovlien og jeg fikk en fin samtale om bøkene mine og planene framover under Silppufestivalen 2023 på Øiermoen fredag 8. september.

Foto fra nettsiden til Silppufestivalen. Her er det Oddvar Karvainen Øieren som blir bokbadet av Lars Ovlien.

Ettermiddagen før fikk jeg en forespørsel fra Lars om jeg kunne erstatte lyriker Victoria Dalsberget, som hadde blitt syk. Selvfølgelig sa jeg ja. Dermed ble jeg en av tre forfattere som skulle delta på et tre timer langs bokbad - med pauser - i kulturhuset på Øiermoen.. Førstemann ut var Oddvar Karvainen Øieren, en produktiv forfatter og dramatiker, som har skrevet en rekke morsomme historier fra oppveksten sin på Øiermoen. Det ble jo som å hoppe etter Wirkola, men jeg tror Lars og jeg fikk til en brukbar samtale. Jeg kjenner jo Lars godt fra tidligere. Vi har en felles interesse for lokalhistorie, og han var mentor til den første boka mi, “Den are sia. Historier om dem som holdt hjula igang.”

Vi kunne gjerne holdt på lenger enn de 40 minuttene som var avsatt, men forfatter Dag Kjensmo sto klar til å overta. Jeg fikk en prat med flere av tilhørerne etterpå. Ei dame fortalte at hun husket meg fra Hedmark Lydavis (for blinde og svaksynte), som jeg laget tidlig på 1980-tallet. Moren hennes var blind og satte stor pris på å få kassetten med lydavisa hver gang. Hadde nesten glemt at jeg laget den…Tenk, dengang brukte vi kassetter.

Artig opplevelse å få være en del av denne helt spesielle festivalen. Så takk for at jeg fikk bli stand-in!